Kuprom: Zaposlićemo višak radnika RTB-a

Rumunski "Kuprom" najavio je da će ukoliko pobedi na tenderu za RTB "Bor", otvoriti nova radna mesta za višak radnika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2006.

17:27

Default images

Kako se navodi u saopštenju, "Kuprom" pored oživljavanja i osavremenjivanja proizvodnje u borskim i majdanpečkim rudnicima, namerava da investira u preradu drveta, mlekare i uslužne delatnosti u kojima će moći da se zaposli višak radnika iz Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Zaposlenima u RTB-u će ponuditi prekvalifikaciju, a prekobrojnima će nastojati da obezbedi nova radna mesta u mnogobrojnim projektima koji će biti pokrenuti uporedo sa ulaganjem u proizvodnju basena.

U "Kupromu" su izrazili žaljenje što se prilikom nadmetanja na tenderu boduje samo cena, a ne vrednost ostalih programa koje ta kompanija nudi.

Vlada Srbije je za otpremnine za 2.154 radnika, koji su u procesu restrukturiranja kompanije dobrovoljno odlučili da napuste preduzeće, obezbedila 14 miliona evra. Po strategiji Vlade, u RTB Bor je ostao optimalni broj radnika od 4.693.

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu RTB-a ističe 22. novembra, a Vlada Srbije je za rudnike u Majdanpeku i Boru i Topionicu odredila minimalnu cenu od 266,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: