Srbija

Nedelja, 30.10.2011.

12:46

Veolija ulaže 1,5 miliona evra

Preduzeće „Veolija transport Litas" iz Požarevca uložiće 1,5 miliona evra u izgradnju novog ekološkog depoa za autobuse i dogradnju stanice u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Default images

„Taj projekat će biti realizovan u naredne dve godine“, rekao je danas za Tanjug izvršni direktor za saobraćaj "Veolije" iz Požarevca Slavoljub Đorđević.

„Taj projekat će biti realizovan u naredne dve godine“, rekao je izvršni direktor za saobraćaj "Veolije" iz Požarevca Slavoljub Đorđević. Firma će u Požarevcu prodati stari depo za autobuse i izgraditi moderan, kao što „Veolija“ ima, na primer, u Mariboru, sa sistemom za sakupljanje i prečišćavanje vode koja se koristi za pranje autobusa, kazao je direktor Đorđević.

Đorđević je rekao da opština treba da odredi odgovarajuću lokaciju za novi depo, kao i da će „Veolija“ proširiti postojeću autobusku stanicu poslovnim protorijama.

Krov ekološkog depoa sakuplja kišnicu u rezervoarima ispod zemlje, prečišćava i ponovo koristi za pranje autobusa, tako da se voda iz gradskog vodovoda štedi odnosno koristi samo kada se voda iz rezervoara potroši tokom dužih sušnih perioda, objasnio je Đorđević.

"Veolija" je u Srbiji postala jedan od dva strana investitora u oblasti javnog transporta, kupovinom dve kompanije - "Litas" iz Požarevca i "Luv" - Braća Šarac iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

15 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

12 h

Podeli: