Srbija

Četvrtak, 02.02.2017.

10:33

Sjajna vest za vozače - bio je samo nesporazum

Vozači u Srbiji imaju jednu brigu manje, jer zamene registarskih tablica neće biti, saznaje B92.

Izvor: B92

Sjajna vest za vozače - bio je samo nesporazum
Foto: B92

Posle velike prašine koja se podigla posle informacije da vozače čeka novi namet početkom 2018. u vidu zamene tablica, umiriće ih informacija da to uopšte neće biti potrebno, osim za vlasnike vozila s trajnim tablicama, za koje je rok za zamenu produžen za dve godine.

Kako saznaje B92, za klasične tablice koje ima većina vozača u Srbiji, osim onih koji su vlasnici traktora i mopeda, zamene tablica neće biti, već će koristiti postojeće.

Ove odredbe propisuje Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila iz 2010. godine, a zbrka je nastala njenim nepreciznim tumačenjem u medijima.

Podsetimo, vozačima je pretio novi namet već naredne godine, a tiče se zamene tablica koje su po sadašnjem ZOBS, koji je stupio na snagu krajem 2009. predvideo da je rok važenja tablica sedam godina i da će početkom 2018. oni vozači koji ih koriste sedam godina morati da ih promene.

Nakon toga je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da će rok biti produžen za dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: