Umesto 10 godina staža, upisali joj 1h rada dnevno

Prva pomisao je bila da je reč o grešci poslodavca, međutim, on ima svu dokumentaciju o prijavama radnika i uplatama doprinosa.

Region

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

10:26

Umesto 10 godina staža, upisali joj 1h rada dnevno
(Foto: Thinkstock)

Kada je proverila svoje podatke o radnom stažu upisane u e-radnu knjižicu, zaposlena Valpovčanka uočila je grešku nastalu kod prepisivanja radnih knjižica u njihov elektronski oblik.

U staroj, papirnoj radnoj knjižici piše mi da sam radila deset godina kod jednog poslodavca, a u e-radnoj knjižici upisano je da sam kod njega radila – jedan sat dnevno, ispričala je Valpovčanka Glasu Slavonije svoj slučaj.

Po tom, nije joj bilo zavedeno 10 nego tek nešto više od godinu dana staža. Tako je e-građanki svemoćni e-sastav “pojeo” više od osam godina rada.

„Dobro da je poslodavac imao sve papire što je uplaćivao u “Penzijsko” pa u njima crno na belo stoji da mi je uredno uplaćeno svih 10 godina staža, kaže Valpovčanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: