Poništen tender: Koridor 5C po ubrzanoj proceduri

Tender za gradnju deonice autoputa na Koridoru 5C: Počitelj - Zvirovići, čvor Počitelj - most Počitelj, koji je raspisan još 2014. godine, biće poništen.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 09.03.2017.

14:23

Poništen tender: Koridor 5C po ubrzanoj proceduri
Foto: Thinkstock

Poništeni tender je prethodnih nekoliko meseci bio predmet provera Evropske investicijske banke (EIB), a uskoro će biti raspisan novi.

Ovo je u izjavi za „Dnevni avaz” potvrdio Adnan Terzić, direktor „Autoputa FBiH”, koji je boravio u Luksemburgu, u sedištu ove evropske institucije.

Radi se o tenderu vrednom 200 miliona KM, a dodela ugovora firmama koje su pobedile na međunarodnom tenderu pre tri godine, zaustavljena je upravo zbog EIB-a, koji ovaj projekt i finansira.

Zajedno sa Terzićem, sastanku s predstavnicima EIB-a prisustvovao je i Denis Lasić, ministar saobraćaja i komunikacija FBiH.

Terzić je pojasnio da je ovakva odluka doneta nakon ozbiljne analize, a kako je dodao, očekuju da će već do kraja ove nedelje od EIB-a dobiti pismo u kom se tender poništava i raspisuje novi.

“Stav EIB-a je da, ako želimo da sve ubrzamo, onda je najbolje da ovaj tender poništimo i raspišemo novi po ubrzanoj proceduri koji će oni propisati. Tako će i biti. Ali, ovog puta, prema proceduri EIB-a, već do 1. avgusta moramo imati potpisan ugovor sa izvođačem radova”, rekao je Terzić.

Direktor „Autoputa FBiH” potvrdio je “Avazu” da je cilj poništenja tendera da u ubrzanoj proceduri bude raspisan novi, kao i potpisan ugovor, jer se već izgubilo previše vremena.

“Mogli smo čekati još tri ili četiri meseca nalaz EIB-ovog tima u vezi sa unutrašnjom procedurom i proverom koje su vodili ili da za to vreme dogovorimo sve i da raspišemo novi. Zaključak je da je prošlo previše vremena, jer je tender raspisan još 2014. godine, a ništa nije završeno. Obećali su da će nam dati svu tehničku pomoć da se svi rokovi urade brzo i efikasno”, kaže Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: