Poljaci nude 2,5 mil. EUR za Montekargo

Poljska kompanija OT Logistiks ponudila je 2,5 miliona evra za kupovinu 51 odsto akcija u crnogorskoj državnoj kompaniji Montekargo.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

17:14

Poljaci nude 2,5 mil. EUR za Montekargo
Foto: Thinkstock

Najavili su i investicije od 2,55 miliona evraza nabavku lokomotiva i IT rešenja, saopšteno je sa sednice Tenderske komisije za privatizaciju.

Poljaci su jedini dostavili ponudu, a ona predviđa kupovinu akcija, dodelu prava na upis novih akcija putem dokapitalizacije i kupovinu preostalih akcija u vlasništvu države Crne Gore i državnih institucija, prensoi portal Cdm.

"Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik –Jadran povećanjem tržišnog učešća do 50 odsto na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama kao i dupliranjem prevoza tereta Montekarga", naveli su iz Tenderske komisije.

Poljaci su u ponudi preuzeli obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora u periodu od najmanje tri godine.

Kompanija OT Logistics je jedina dostavila ponudu i na tenderu za prodaju 30 odsto akcija "Luke Bar".

"Montekargo" je deo bivše Železnice Crne Gore, a bavi se prevozom tereta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: