Počelo je: Dobili prvu platu i otkaz, Uber sledeći

Posle upozorenja nadležnih da Uber i Kameo posluju nelegalno u Hrvatskoj, uprava Kamea je obustavila poslovanje.

Region

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

10:55

Počelo je: Dobili prvu platu i otkaz, Uber sledeći
(Foto: Thinkstock.com)

Nakon što je u petak ministar saobraćaja Oleg Butković javno rekao da je nelegalan poslovni model po kojem firma Kameo posluje u Splitu, Uprava Kameo grupe je odlučila da obustavi poslovanje u tom gradu, saopšteno je iz kompanije.

Kako navode, u protekle dve nedelje inspekcija je u Splitu iz saobraćaja isključila čak 14 vozila i kaznila Kameo sa oko milion kuna. S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno telo iznelo stav o modelu poslovanja koji već godinama sprovode turističke agencije i razne rent-a-car kompanije, Kameo grupa je odlučila da postupi u skladu sa zakonom.

Kao kompanija koja se u svom poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima, poštujući sve zakonske odredbe, Kameo grupa spremna je da sarađuje sa resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi doprinela razvoju procesa liberalizacije, navodi se u saopštenju.

'U svim gradovima u kojima poslujemo radimo potpuno legalno i ne želimo da budemo prozivani za nelegalan rad. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrste garancije i obećanje da će se sprovesti proces liberalizacije i nadamo se da će do toga doći u što je moguće skorijem roku. Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasare na javnoj podršci u hajci protiv Kamea, čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali javnu podršku', rekao je između ostalog generalni direktor Kameo grupe Vladimir Minovski.

Navode i da su radnici Kamea u Splitu u ponedeljak dobili svoju prvu platu, a ujedno i otkaz. Međutim, naglašavaju, čim se steknu uslovi za nastavak rada u okviru zakona, Kameo će nastaviti sa radom u Splitu i omogućiti povratak na posao za svih 75 otpuštenih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: