Luksuz sa primorja seli se i u prestonicu

Hotel Hilton u Podgorici otvoren je i zvanično, što kako je ocenjeno, predstavlja prekretnicu u turističkoj ponudi Crne Gore.

Region

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2016.

08:11

Luksuz sa primorja seli se i u prestonicu
Foto: Thinkstock

Izvršni direktor hotela Haluk Bilgili je na svečanosti rekao je da je "Hilton Podgorica" ponosan na nasleđe hotela "Crna Gora" iz 1953. godine, koje je utkano u dizajn hotela.

"U ponudi imamo delikatese u kojima će uživati tri generacije", rekao je Bilgili.

Novi podgorički hotel ima 180 soba, 23 apartmana, uključujući i predsednički, zatim Skaj bar i veliki Spa centar, kao i druge sadržaje karakteristične za standard američke hotelske kompanije Hilton.

Crnogorski premijer Milo Đukanović je kazao da "brendirani hotelski kapaciteti danas nisu privilegija samo crnogorskog primorja", te da pored Podgorice, moderne turističke strukture doprinose i razvoju gradova na severu Crne Gore.

On je podsetio da će u Kolašinu uskoro početi da radi hotel "Šeraton".

"U maloj ekonomiji kakva je crnogorska, i destinaciji koja se tek profiliše kao visokokvalitetna, brendovi kao što su Hilton, Aman, Regent, Šeraton, Ric, Karlton, Vestin..., predstavljaju veliko ohrabrenje i dodatni podstrek našim nastojanjima da zemlju pozicioniramo u sam vrh evropskog i svetskog turizma", rekao je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: