"Auto Hrvatska" preuzela i BiH tržište

Preduzeće "Auto Hrvatska" preuzima od 1. septembra i generalno zastupništvo MAN kamiona i Neoplan autobusa za bosanskohercegovacko tržište.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

16:37

Foto: Thinkstock

Preduzeće "Auto Hrvatska"je najveći distributer kamiona i autobusa u Hrvatskoj s udelom na tržištu od oko 40 odsto.

Do sada je zastupništvo MAN-a za Bosnu i Hercegovinu imala tamošnja firma Auto Truck Trade, a autobuse je držalo preduzeće Sejari, prenosi portal Poslovni dnevnik.

Kako objašnjavaju u "Auto Hrvatskoj", to preduzeće je na neki način prisutno u BiH od 2013. godine preko firme Kam i Bus d.o.o., koja se bavi servisom privrednih vozila i prodajom korišćenih kamiona.

Na iskorak u region hrvatsko preduzeće se odlučilo nakon pozitivnog iskustva u Makedoniji, gde je njihova članica MAN Importer Makedonija glavni uvoznik MAN-ovih kamiona od 2011. godine.

Nemački brend kamiona MAN, inače deo Foksvagen grupe, treći je po veličini proizvođač kamiona u Evropi, iza Mercedesa i DAF-a, sa udelom od oko 16 odsto.

U Hrvatskoj, a i u regionu, situacija je malo drugačija, pa je MAN već desetak godina lider. Posledni zvanični podaci, iz 2014. godine, pokazuju da MAN drži 40 odsto hrvatskog tržišta, ispred Iveca i Volva. MAN je, sa sličnim procentom, lider i na tržištu polovnih kamiona, dodaje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: