Grešku od pre 6 godina iz HR plaća danas u Londonu

Ivan Kapulica, Hrvat koji godinama živi u Švajcarskoj je pre šest godina, tačnije u junu 2010. napravio sobraćajni prekršaj u Zagrebu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

18:39

Grešku od pre 6 godina iz HR plaća danas u Londonu
(Foto: Thinkstock.com)

On je pakrirao svoj mercedes ML švajcarskih registarskih oznaka, na pogrešnom mestu.

"Prvi put sam nakon pet i po godina, u decembru 2015. dobio obaveštenje Zagrebačkog Holdinga, odnosno parking servisa da sam uopšte napravio prekršaj 2010. i da za to moram na neki račun u Londonu da platim 89,88 švajcarskih franaka. Niko se 5,5 godina nije udostojio da javi za taj prekršaj. Bilo mi je odmah čudno zašto prekršaj iz Hrvatske moram da platim u Londonu? U "Zagrebačkom holdingu" su mi rekli da ne znaju o čemu se radi i da se obratim toj firmi u Londonu, gde moram platiti kaznu", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Kapulica i dodao kako je nazvao i u London.

"Na taj broj u Londonu stalno se javljaja automatska sekretarica koja je samo ponavljala kako se mogu na prekršaj žaliti. Ja sam se i žalio, ali sam početkom avgusta ove godine dobio odgovor da se moja žalba odbija i da i dalje moram platiti kaznu, koja sada nije više iznosila 89,88, već 115,99 franaka (uračunat trošak postupka žalbe) i to ponovo na račun jedne banke u Londonu, za koji sam dobio i IBAN. Da budem jasan, nije meni problem da platim tih 116 franaka, ali me nervira i ne ide mi u glavu da tu kaznu moram da platim van moje domovine, iako sam prekršaj napravio u njoj. Zaista neobično i nešto što nikada nisam doživeo, iako sam prošao ceo svet", zaključuje Ivan Kapulica.

Holding je odgovorio kako imaju sklopljen sporazum sa specijalizovanom kompanijom u inostranstvu koja prikuplja podatke o vlasnicima ili korisnicima vozila inostranih registarskih oznaka pa im u ime filijale dostavlja pozive za plaćanje neizmirenih dugovanja po ispostavljenim dnevnim kartama za parking.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: