Penzioneri spremaju radikalne mere: Iscrpljuju nas

Predsednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj najavio je da će ovo udruženje u narednom periodu preduzeti radikalnije mere zbog cene lekova.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

13:55

Penzioneri spremaju radikalne mere: Iscrpljuju nas
Foto: Thinkstock.com

Oni su najavili radikalnije mere ukoliko odgovorni srpski predstavnici vlasti u republičkim i institucijama BiH ne utiču na donošenje Pravilnika o utvrđivanju cena lekova u BiH, za čije neusvajanje je odgovoran Savet ministara BiH.

Rakulj je istakao da u rešavanju pitanja visokih cena lekova zajedno nastupaju sa Savezom udruženja penzionera iz Federacije BiH (FBiH), jer ova populacija sa 80 odsto učestvuje u ukupnoj potrošnji lekova na nivou BiH, a visoke cene finansijski iscrpljuju penzionersku populaciju koja ima najmanja primanja.

"Naša udruženja su od Agencije za veleprodaju lekova u BiH upoznata da odgovornost za neusvajanje predloženog Pravilnika o utvrđivanju cena lekova leži isključivo na Savetu ministara BiH“, naveo je Rakulj, nezadovoljan što ova institucija ne preduzima potrebne mere na uvođenju reda u proizvodnji, kontroli i ceni lekova kako bi građani bili pošteđeni interesa različitih lobija.

On je najavio da će Udruženje penzionera Srpske sledećeg meseca organizovati savetovanja po regionalnim centrima kako bi se pronašlo rešenje u obezbeđenju jeftinijih lekova i bolje zdravstvene zaštite ove populacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: