Slovaci za Palomu nude 18 mil EUR

Slovenačkog proizvođača higijenskih proizvoda Palomu, želi da preuzme slovačka kompanija Eco-Invest.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

15:34

Slovaci za Palomu nude 18 mil EUR
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija se odlučila na ovaj potez posle povlačenja poljskog finansijskog fonda Abris Capital, piše ljubljanski Dnevnik.

Umesto minimalnog iznosa za dokapitalizaciju Palome od 15 miliona evra utvrđenih prošle godine, Eco-Invest za Palomu nudi više od 18 miliona evra.

Dokapitalizaciju bi, kako se navodi, pratio otkup akcija, a Slovaci, koji su i većinski vlasnik banjalučkog SHP Celexa, nude 4,01 evro po akciji Palome, dok je Abris Capital nudio 3,3 evra.

Ukoliko bi ptihvatio ponudu Eco-Investa, Slovenački državni holding (SDH) bi od prodaje više od 71 odsto akcija Palome prihodovao 1,7 miliona evra više nego da je prihvatio Abrisovu ponudu.

Kako navodi Dnevnik, Eco-Invest je nedavno najavio dodatnih 70 miliona evra ulaganja i stvaranje 200 novih radnih mesta, što znači da bi u Palomi bilo zaposleno gotovo hiljadu radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: