CG "procvetala" od nezavisnosti

Crnogorska vlada je saopštila je da Crna Gora, posle Slovenije i Hrvatske, ima najveći BDP po glavi stanovnika u regionu, kao i najveće plate i penzije.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

20:10

Default images

Reagujući na pisanje medija, Vlada je ocenila da nije tačno da je nezavisnost Crnoj Gori donela "veću nezaposlenost, skuplji život, loše i većinom neredovne plate, pad stranih investicija, sve veću zaduženost drzave, rastuću nelikviodnost privrede i veći javni dug".

Prema navodima Vlade, prosečna penzija u Crnoj Gori danas premašuje prosek većine zemalja u regionu, ali i nekih članica Evropske unije, recimo, Bugarske i Rumunije.

Životni standard je, kako se navodi u reagovanju, veći nego u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Rumuniji i Bugarskoj.

Po platama i penzijama Crna Gora "ne zaostaje mnogo ni za Mađarskom i Českom", saopštila je Vlada. Navedeno je, takođe, da su crnogorske poreske stope najniže, a javni dug, deficit i javna potrošnja su na nivou regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: