T-HT: Vlada planira da poveća IPO?

Vlada Hrvatske će razmotriti mogućnost o povećanju ponuđenog paketa koji ide u inicijalnu javnu ponudu, pišu hrvatski mediji.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2007.

13:44

Default images

Interes građana za IPO Hrvatskog telekoma je iznad svih očekivanja, rekao je premijer Ivo Sanader, dodavši da ima podatke o odazivu građana, ali da ne sme da ih saopšti.

On je dodao da bi sadašnji paket od 20 do 23 posto deonica mogao da se poveća za još koji postotak, a o tome će odlučiti Vlada na svojoj sednici iduće nedelje, rekao je Sanader.

Hrvatski mediji, inače, prenose nezvanične informacije da će broj građana koji će upisati deonice Hrvatskog telekoma biti između 50 i 70 hiljada ljudi, što znači da će broj upisnika značajno nadmašiti IPO energetskog giganta INA-e.

Sanader je naglasio i da njegova Vlada ne planira da uvede porez na kapitalnu dobit, dodajući da bi to moglo doći na red tek za šest do sedam godina kad se Hrvatska približi zapadnoevropskom standardu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: