"Metal" pripojen "Kolubari"

Ugovor o pripajanju preduzeća "Kolubara Metal" osnivaču, Rudarskom basenu "Kolubara", potpisan je danas, u direkciji "Kolubare" u Lazarevcu.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

15:45

Default images

Vlada Republike Srbije, na sednici održanoj 25.novembra, donela rešenje o davanju saglasnosti za ovaj proces.

Ugovor su potpisali Milorad Grčić, direktor RB "Kolubara" i Dragan Jovanović, direktor "Metala" u prisustvu predstavnika sindikalnih organizacija i menadžmenta. Prema zakonskim aktima, 30 dana od potpisivanja ugovora, poslednjeg dana 2013. godine, stručne službe RB ,Kolubara" podneće zahtev Agenciji za privredne registre Republike Srbije za verifikaciju "Metala" kao ogranka RB "Kolubara" u registru.

Ističući značaj povratka "Metala" u sistem EPS-a, Milorad Grčić je rekao da je potpisivanje ovog ugovora kruna višemesečnih zajedničkih napora sindikata i menadžmenta RB "Kolubara" i "Metala", predstavnika JP "Elektroprivreda Srbije" i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, sa ciljem da se obezbedi dugoročna stabilnost proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji.

Dragan Jovanović, direktor "Kolubara Metala", naglašavajući da je došao veliki dan za "Metal" i "Kolubaru", dodao je da je ovim potezom osigurana budućnost preduzeća, materijalna sigurnost svih zaposlenih i njihovih porodica, i sačuvana oprema i iskustvo sticani tokom 60 godina rada. Miodrag Ranković, predsednik sindikata ,Kolubare" i Mirjana Marković, predsednik sindikata "Metala", koji su od izdvajanja "Metala", tvrdili da je ovo loša odluka, zahvalili su se svima koji su učestvovali u ovom poslu, a posebno Miloradu Grčiću, direktoru RB ,Kolubara" na razumevanju i ključnoj ulozi u ostvarenju dugogodinjeg cilja.

"Kolubara Metal" tehnički i kadrovski je najopremljenija metalska firma u Srbiji i apsolutno osposobljena za sve vrste remonata bagera i proizvodnih sistema u sistemu površinske eksploatacije uglja. Na ovaj način biće obezbedjeni uslovi za kvalitetno, blagovremeno i interventno održavanje rudarske opreme, pogonsku spremnost rudarskih kapaciteta vodećeg proizvodjača uglja u Srbiji. Krajem aprila, na sednici Skupštine Rudarskog basena "Kolubara" jednoglasno je doneta odluka o prihvatanju inicijative o pokretanju postupka pripajanja "Kolubara Metala" Rudarskom basenu ,Kolubara", svom osnivaču. Nakon toga, Upravni odbor "Elektroprivrede Srbije" doneo odluku o prihvatanju nacrta ugovora, a posle svih procedura, Vlada Republike Srbije donela je, na sednici održanoj 25.novembra, rešenje o davanju saglasnosti.

U okviru procesa restrukturiranja i racionalizacije EPS-a "Kolubara Metal" je 30. septembra 2005. godine izdvojena iz Rudarskog basena ,Kolubara". Od početka 2014. godine, organizaciono i tehnički, ,Metal" će biti ogranak RB ,Kolubara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: