BG: Poresko stanje preko interneta

Poreski obveznici iz Beograda ubuduće mogu preko nterneta da se informišu o stanju na svom poreskom računu.

Izvor: B92

Subota, 24.12.2011.

16:02

Default images

To im je omogućeno klikom na link "Uprava javnih prihoda - Upit stanja", koji se nalazi na zvaničnom sajtu grada Beograda.

Beograđani koji žele da koriste ovu uslugu prvo moraju da podnesu zahtev za otvaranje korisničkog naloga poštom ili lično u bilo kom opštinskom odeljenju Uprave javnih prihoda, a najjednostavnije je da to urade putem interneta, navedeno je u saopštenju Uprave grada u petak.

Podnoseći zahtev na jedan od tri pomenuta načina, obveznik se registruje kao neko ko želi da koristi ovaj servis i potom treba da ode na bilo koje od 17 odeljenja Uprave javnih prihoda, gde će mu biti uručeni korisnički nalog i lozinka. Informacije koje se dobijaju na taj način su informacije o porezu na imovinu fizičkih lica i porezu na imovinu pravnih lica, o lokalnim komunalnim taksama i naknadi za korišćenje gradjevinskog zemljišta.

Preko pomenutog linka korisnik može koristiti usluge uvida u stanje na svojim poreskim računima.

Korisnički nalog i lozinku može da preuzme samo obveznik lično ili lice koje on ovlasti, s tim da za fizičko lice ovlašćenje mora biti overeno u sudu ili opštini, a za pravno lice ovlašćenje mora da pečatira i potpiše ovlašćeno lice firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: