Ženeva: Debituje nova Hondina zver

Uoči samog otvaranja ženevskog auto-salona, Honda je objavila prve fotografije i specifikacije novog Civica Type R.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2017.

10:06

Ženeva: Debituje nova Hondina zver

Očekivano, produkcijska verzija ne razlikuje se vizuelno od prototipa koji je predstavljen 2016. godine.

Ono što ljubitelje ove vrste automobila najviše zanima, su performanse motora, a u slučaju novog Civica Type R karakteristike pogonske jedinice su zaista impresivne. Četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac proizvodi 320 ks (235 kW), što je za 10 konjskih snaga više u odnosu na prethodnika, dok je maksimalni obrtni moment ostao isti i iznosi 400 Nm.
Automobil će se isključivo isporučivati sa manuelnim šestobrzinskim menjačem, a Honda za sada nije otkrila detalje koji se odnose na ubrzanje od 0 do 100 km/h kao ni maksimalnu brzinu vozila.

Podsećamo, prethodna verzija je do stotke stizala za 5,7 s uz maksimalnu brzinu od 270 km/h.
Nova Honda Civic Type R postavljena je na 20 inčne alu felne i opremljena je ContiSportContact pnumaticima dimenzija 245/30.

Na raspolaganju su tri moda vožnje "Comfort", "Sport" i "+R", a u zavisnosti koji od njih se izabere, menjaju se i karakteristike upravljača, sistema oslanjanja, menjača, kao i odziv na pritisak papučice gasa.
Nakon ženevske premijere, Honda Civic Type R počeće da se proizvodi tokom leta, a izrađivaće se u fabrici u Svindonu, u Velikoj Britaniji.

Informacije o datumu početka prodaje i ceni nisu saopšteni.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: