Novi Citroen C3: Osveženje na putevima (FOTO/VIDEO)

Dan pošto su na Internet dospele prve fotografije novog C3, Citroen je i zvanično predstavio ovaj automobil.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

11:39

Novi Citroen C3: Osveženje na putevima (FOTO/VIDEO)

Kao što smo već videli, model za 2017. znatno se razlikuje od prve dve generacije, a dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti potpuno se uklapa u novu gamu vozila francuskog proizvođača.

Na prvim fotografijama prikazana je verzija sa dvobojnom crveno-belom karoserijom i bočnim "airbump" štitnicima u stilu Citroena C4 Cactus, a iz fabrike nam otkrivaju da su predvideli široke mogućnosti personalizacije automobila pa će uz 36 kombinacija boja eksterijera (tri boje krova) i brojnih varijanti enterijera, kupcim ponuditi i "ogoljenu" verziju bez zaštitnih elemenata na vratima.
Bogata opciona oprema uključuje i 3D satelitsku navigaciju, sa informacijama o izmenama u saobraćaju koje su dostupne u realnom vremenu, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, asistenciju prilikom polaska uzbrdo, kao i detekciju i upozorenje na pojavu umora kod vozača.
Za one koji žele da ovekoveče svoja putovanja, novi C3 u ponudi ima i ConnectedCam sistem koji se sastoji od širokougaone kamere povezane sa vebom. Vozač jednostavnim pritiskom na dugme beleži fotografije i video snimke (kada auto nije u pokretu) u trajanju do 20 sekundi, i postavlja ih na društvene mreže.
Motorizacija obuhvata trocilindarske PureTech benzince sa 68, 82i 110 ks, kao i BlueHDi dizelaše koji proizvode 75 i 100 ks. Kupci mogu da biraju između manuelnog šestobrzinskog menjača i automatika sa istim brojem stepeni prenosa.
Citroen C3 za 2017. debitovaće na sajmu automobila u Parizu, u oktobru, nakon čega bi ovaj model do kraja godine trebalo da se nađe u prodajnim salonima. Više tehničkih detalja i podaci o cenama biće saopšteni naknadno.

Do tada, pogledajte promotivne video spotove ovog modela: . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: