Najluksuzniji Mercedesov kabriolet spreman za Frankfurt

Mercedes S klase kabrio imaće svetsku premijeru na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, saopštio je nemački proizvođač.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2015.

11:41

Default images
Mercedes S klase kabrio - dizajnerski crtež

Posle limuzine, kupea i produžene limuzine, te superluksuznih Maybach verzija - S600 i Pullman, familija Mercedesove S klase biće proširena novim članom.

U pitanju je četvorosed sa sklopivim platnenim krovom a Mercedes navodi da je reč o prvom kabriolet tog proizvođača u najvišoj klasi još od 1971. godine.

Pokretni krov dizajniran je tako da svojim oblikom podražava linije kupe verzije Mercedesa S klase.

Od kupea će biti preuzeti o motori. Snaga će se standardno prenositi na zadnju osovinu, a 4Matic pogon na sva četiri točka biće dostupan kao opcija.

Nešto kasnije u prodaji će se naći i najsnažniji, AMG modeli - S63 i S65.

S obzirom da je premijera Mercedesa S klase sa otvorenim krovom zakazana za sredinu septembra, prve fotografije i tehnički detalji trebalo bi da budu objavljeni do kraja avgusta.

Do tada, uživajte u dizajnerskom crtežu ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: