Italijanska policija će ubuduće voziti...

Navikli smo da organi reda u Italiji uglavnom koriste službene automobile domaće proizvodnje, ali ovog puta uprava polcije odlučila se za španski Seat. Uskoro će italijanskim putevima patrolirati 925 policijskih Leona.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2015.

09:05

Default images
Foto: Seat

Prvih 206 automobila isporučeno je početkom jula, od čega je 106 namenjeno karabinjerima.

Ugovorom je predviđeno i da se nakon 925 planiranih vozila, saradnja prošiti na ukupno 4.000 automobila, koji bi bili isporučeni u naredne tri godine.
Foto: Seat
Ovo je prvi put da "obična" policija i karabinjeri naruče isti model za svoj vozni park.

Seat je saopštio da su se Italijani odlučili za model Leon zbog niske potrošnje i male emisije štetnih gasova, ali i zbog povoljnog odnosa cena-kvalitet i niskih troškova održavanja tokom eksploatacije.
Foto: Seat
Za novo patrolno vozilo odabran je Seat Leon sa 5 vrata, pogonjen 2.0 litarskim TDI motorom sa 150 ks.

Sva vozila su napred delimično zaštićena od paljbe iz oružja manjeg kalibra, a u odnosu na standardni model, opremljena su specijalnim, otpornijim pneumaticima, uobičajenom svetlosnom i zvučnom signalizacijom, policijskim komunikacionim uređajima, držačima za oružje...
Foto: Seat
Osim toga, sistem oslanjanja je modifikovan i prilagođen svakodnevnim zadacima koje će pripadnici organa reda obavljati u novim službenim automobilima.

Zadnji deo kabine policijskog Leona pretvoren je u takozvanu "zatvorsku ćeliju" prilagođenu prevozu osumnjičenih osoba.
Foto: Seat
Seat se pohvalio da je u 2014. povećao flotnu prodaju svojih vozila za 33% u poređenju sa 2013. godinom.

U 2014. kompanijama i raznim službama isporučeno je 68.900 automobila, a ključni model za ovakav rezultat bio je Leon ST (karavan) kao najprodavaniji Seatov flotni automobil.

Vozili smo: Seat Leon 2.0 TDI DSG FR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: