Hyundai Creta - prvi dizajnerski crtež otkriva novi SUV

Skica potvrđuje očekivanja da će budući globalni potkompaktni SUV imati sličan dizajn kao koncept ix25 za kinesko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2015.

10:19

Default images
Hyundai Creta

Hyundai želi deo kolača na tržištu malih SUV i krosover vozila, koja su u poslednjih nekoliko godina doživela prodajni bum u svetu.

Već ionako oštru konkurenciju u segementu u kome dominiraju modeli kao što su Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Nissan Juke, uz pridošlice poput Mazde CX-3 iili Honde HR-V, pojačaće Hyundai Creta.

Južnokorejski proizvođač lansiraće ovaj model do kraja 2015. najpre u Indiji, da bi kasnije stigao i na druga svetska tržišta, uključujući i Evropu.

Iako je nezahvalno suditi o izgledu budućeg modela na osnovu dizajnerskih crteža, skica otkriva da će Creta imati dinamičnu spoljašnjosti, sa prepoznatljivim prednjim delom na kome dominira tipična šestougaona maska.

Kao i na ix25, Hyundai se odlučio da vizualno prikrije A stubove, tako što će ih zatamniti (poput centralnih krovnih nosača).

S obzirom na srodstvo sa Hyundaijem ix25, treba očekivati da će Creta imati slične dimenzije. To znači da bi novi SUV mogao da bude dugačak oko 4,27 m, širok oko 1,78 m a visok približno 1,63 m. Međuosovinsko rastojanje u tom slučaju iznosilo bi oko 2,59 m.

Podaci o pogonskim sistemima nisu saopšteni, ali na raspolaganju su motori koje Hyundai već koristi u modelima za evropsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: