Srpska premijera: Citroen C4 Cactus

Novi Citroenov krosover - C4 Cactus, predstavljen je na novinarskoj prezentaciji pre zvanične sajamske premijere koja će se održati na Salonu automobila u Beogradu. Ovaj model već je dostupan na našem tržištu po početnoj ceni od 12.990 evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

15:27

Default images

Citroen C4 Cactus jedan je od aktuelnih modela koji unosi novine u automobilski dizajn. Prilikom njegovog konstruisanja inženjeri su bili fokusirani na dizajn, komfor, korisne tehnologije i niske troškove nabavke i eksploatacije vozila.

Ono što ga posebno izdvaja su "airbump" dodaci - odnosno spoljni vazdušni jastučići, koji treba da spreče manja oštećenja karoserije, poput ogrebotina ili sitnih udaraca do kojih može da dođe u vožnji u gradu i na parkinzima.

Najizloženiji delovi vrata, ugaoni elementi blatobrana i centralni segment vrata prtljažnika obloženi su ovim specijalnim, gipkim materijalom koji apsorbuje slabije udarce.
Osim toga, izbačene su gotovo sve konvencionalne komande i dugmići, a umesto njih postavljen je ekran dijagonale 7 inča osetljiv na dodir, pomoću koga se kontrolišu funkcije i razni sadržaji u automobilu.

Prednji vazdušni jastuk za suvozača nalazi se u konstrukciji krova kako bi suvozač imao više mesta u kabini, a među opcijama je i panoramski krov sa zaštitom od spoljne toplote.

Na našem tržištu u ponudi su tri pogonske jedinice: 1.0 litarski trocilindrični turbo-benzinac sa 82 ks, eHDI dizel motor sa 92 ks i BlueHDI dizelaš koji proizvodi 100 ks.

Benzinski model pogonjen je ekonomičnim Pure Tech motorom, koji prema fabričkim podacima u kombinovanoj vožnji prosečno troši 4,6 l/100km, u verziji sa petobrzinskim manuelnim menjačem.
Citroen posebno izdvaja novi Blue HDi motor sa 100 ks, sa prosečnom potrošnjom od 3,4 l/100 km, takođe u paru sa petostepenim manuelnim menjačem. Osim toga, ovaj model u atmosferu emituje svega 82 g CO2/km.

Početna cena Citroena C4 Cactus u Srbiji je 12.990 evra, koliko treba izdvojiti za benzinca sa 82 ks i osnovnim paketom opreme Live. Cena za model sa istim motorom i srednjim paketom opreme Feel, je 13.990 evra.

Najjeftiniji Cactus kojeg pokreće dizel motor je Blue HDi sa 100 ks. Cena ovog modela u baznom paketu iznosi 15.290 evra.

Isti dizelaš, sa najvišim paketom opreme Shine košta 17.590 evra.

Pročitajte više o modelu Citroen C4 Cactus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: