Automobili

Utorak, 10.02.2015.

10:02

Kia u Ženevi otkriva kako će izgledati nova Optima

Na ženevskom sajmu automobila Kia će izložiti koncept koji najavljuje budući produkcijski model iz "D" segmenta.

Izvor: B92

Default images

Iako je još uvek rano za novu Optimu, s obzirom da je aktuelni model predstavljen 2010, korejski proizvođač već priprema naslednika svoje limuzine srednje klase.

Prvi korak u realizaciji budućeg modela biće koncept koji svojim dizajnom pruža uvid u serijsku verziju Optime četvrte generacije.

Kia je objavila prvu fotografiju koncepta na kojoj se vide stilski detalji prednjeg dela automobila. Po svemu sudeći, Optima će zadržati prepoznatljivu Kijinu masku hladnjaka, ali će ona imati manju površinu nego na prethodniku, dok će farovi biti modernizovani.

Iako auto ne može da se sagleda u potpunosti, čini se da vetrobransko staklo vizuelno prelazi u panoramski stakleni krov.

Kao i na većini konceptnih vozila, i ovde su postavljeni tanki retrovizori, koji izgledaju efektno, ali koji će na produkcijskoj verziji verovatno biti zamenjeni spoljnim ogledalima standardnih dimenzija.

Kia je saopštila da je novi koncept oblikovan u njihovom evropskom dizajnerskom studiju, koji se nalazi u Frankfurtu, a više detalja biće poznato posle premijere koja je zakazana za 3. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: