Mazda MX-5: Za početak 131 ks (FOTO)

Nova Mazda MX-5 imala je svetsku premijeru na pariskom salonu, u oktobru, ali su nam Japanci tada uskratili tehničke detalje o motoru. Krajem januara Mazda je objavila nove informacije i, kao bonus, veliku galeriju fotografija novog MX-5 u kojima će uživati fanovi ovog sportskog dvoseda.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

22:06

Default images

O četvrtoj generaciji Mazde MX-5 detaljno smo pisali nakon zvaničnog predstavljanja u Parizu, pa ćemo se ovog puta pozabaviti samo novim tehničkim podacima.

Japanska kompanija otkrila je da će bazni 1.5 litarski SKYACTIV-G benzinac proizvoditi 131 ks (96 kW) i razvijati maksimalni obrtni moment od 150 Nm.
Za one kojima to nije dovoljno, u ponudi će se naći i 2.0 litarski SKYACTIV-G.

Mazda nije saopštila specifikacije snažnijeg benzinca, a prema pisanju sajta Driving.ca, motor bi trebalo da raspolaže sa 157 ks (115 kW) i 200 Nm.
Na kraju, kao poslasticu, pogledajte novu galeriju fotografija Mazde MX-5 i prve snimke iz vožnje ovog roudstera:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: