Galerija: Škoda Fabia Combi

Češki proizvođač objavio je nove fotografije treće generacije Fabije karavan koja uskoro stiže u evropske prodajne salone.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

09:41

Default images

Nova Škoda Fabia Combi imala je premijeru na auto-salonu u Parizu, početkom oktobra 2014, a automobil će početi da se prodaje u pojedinim zemljama Evrope već tokom januara 2015.
Osim novog dizajna, koji je uglavnom preuzet od Fabije hečbek, karavan verzija ima za 25 l veći prtljažnik od prethodne generacije.

Sa uspravljenim zadnjim sedištima, zapremina prtljažnog prostora iznosi 530 l, a obaranjem naslona koristan prostor za smeštaj stvari može se povećati do 1.395 l.
U poređenju sa hečbekom, gepek je u karavanu veći za 200 l, što može da bude presudno za kupce kojima je kapacitet prtljažnika važna stavka prilikom nabavke novog automobila.
Škoda Fabia Combi od prethodnika je duža za 10 mm, šira za 90 mm, ali i niža za 31 mm.

Novi karavan je ujedno i lakši od starog i do 55 kg, u zavisnosti od izbora motora i paketa opreme.
U ponudi će biti četiri benzinca i tri dizelaša.

Benzinski motori proizvode između 75 ks i 110 ks, dok dizel jedinice imaju raspon snage od 75 do 105 "konja". Snaga se prenosi na točkove pomoću manuelnog ili DSG menjača sa duplim kvačilom.
U Škodi kažu da su novi motori ekonomičniji i do 17% u odnosu na Fabiju druge generacije, i ističu da najefikasnija Fabia Combi Greenline ima fabrički deklarisanu prosečnu potrošnju od 3,1 l/100 km i emisiju CO2 od 82 g/km.

Više fotografija modela Škoda Fabia Combi možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: