Hrvatski električni automobil službeno vozilo Formule E

Električni superautomobil, Concept One, hrvatske firme Rimac Automobili biće dat na korišćenje direktoru trka novog takmičenja električnih Formula koje počinje u septembru.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2014.

18:48

Default images

Hrvatski proizvođač električnih automobila objavio je da će Concept One biti službeni automobil Formula E, takmičenja koje organizuje FIA. Direktor trka koristiće ovaj automobila za obavljanje pregleda staza i drugih zvaničnih dužnosti.

"Trkanje je uvek donosilo inovacije u automobilsku industriju. To je i razlog postojanja firme Rimac Automobili, koja je nastala iz moje strasti prema trkama i elektronici", izjavio je osnivač i vlasnik kompanije, Mate Rimac

"Verujemo da će Formula E biti inkubator za hiljade inovacija i tehnologija koje će doprineti prihvaćanju električnog pogona u budućnosti. Concept One već pokazuje šta tehnologije sutrašnjice mogu", rekao je Rimac dodajući kako je ovo partnerstvo prilika da granice pomere još dalje.

U okviru takmičenja Formule E učestvuje 10 timova sa 20 vozača, a predviđeno je da se trke odvijaju na uličnim stazama velikih svetskih gradova. Za razliku od Formule 1, čija se sezona poklapa sa kalendarskom godinom, takmičenje Formule E počeće u septembru 2014. i trajaće do juna 2015. godine.

U planu je deset trka, a za sada je poznato devet domaćina, među kojima su Peking, Buenos Aiers, Majami, Monte Karlo, Berlin, London...

Izvor: B92, 24sata.hr

Saznajte više o Conceptu One.

Pročitajte o planovima za proizvodnju ovog električnog superautomobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: