Lexusov odgovor na Land Rover Evoque

Nakon svetske premijere koja je održana u aprilu na sajmu automobila u Pekingu, Lexus NX predstavljen je i u Evropi. Japanski proizvođač izneo je ambiciozne planove kada je reč o prodaji ovog SUV-a i smatra da će, kao i kod Land Rovera Evoque, najjači adut modela NX biti njegov upečatljivi dizajn.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

13:22

Default images

Evropa do sada nije bila u fokusu Lexusa kada je reč o prodaji automobila ove marke. Pojava modela NX mogla bi da donese promenu u strategiji te kompanije.

Lexus očekuje da će njegov novi SUV podići prodaju na evropskom tržištu za trećinu, odnosno da će u 2015. evropskim kupcima biti isporučeno 20 hiljada Lexusa NX. Ako se ovi planovi ostvare, ukupna prodaja Lexusa u Evropi u 2015. godini iznosila bi između 60 i 65 hiljada primeraka, predviđaju čelnici tog proizvođača.

Postavlja se pitanje na čemu Lexus zasniva svoj optimizam i zašto smatra da će kupci pohrliti da nabave baš njihov model? U Lexusu očekuju da će čak 80 odsto ljudi koji se odluče za kupovinu modela NX biti novi kupci koji pre toga nisu posedovali automobil ove marke.
U toj kompaniji kažu da će budući vlasnici želeti da njihov automobil izgleda drugačije od konkurencije. Kao uporedni primer navode Land Roverov Evoque, koji je zahvaljujući originalnom i smelom dizajnu uneo osveženje u SUV segment i postigao prodajni uspeh.

"Prve ankete u kojim smo testirali potencijalne kupce tako što smo im ponudili da se opredele između Audija Q5 i Lexusa NX, pokazale su da bi oni pre izabrali naš model", kaže potpredsednik Lexusa za Evropu, Alain Uyttenhoven. Slično se dogodilo i kada smo sa Lexusom NX uporedili Evoque, dodaje on.

"Mislimo da je naša prednost to što NX jednostavno pre upada ljudima u oči nego drugi konkurentski modeli", kaže Alain Uyttenhoven.
Na evropskom tržištu najpre će se naći hibridni NX 300h. Ovaj model će dobijati snagu od 2.5 litarskog benzinca sa 195 ks. Osim njega za pogon će se koristiti i jedan ili dva elektromotora, u zavisnosti da li kupac izabere verziju sa pogonom na dva ili sva 4 točka.

Početkom 2015. biće dostupan i NX 200t opremljen četvorocilindričnim 2.0 litarskim turbo-benzincem sa 235 ks. Ovaj model biće ponuđen isključivo sa F Sport paketom.

Lexus NX u evropske prodajne salone stiže tokom jeseni, a početna cena kretaće se oko 36.000 evra.

Saznajte više o Lexusu NX.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: