Prvi BMW u kojem ćete želeti da se vozite pozadi

Koncept koji je BMW predstavio na Salonu u Pekingu predstavlja viziju buduće luksuzne limuzine serije 7.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

10:20

Default images

O istom trošku, menadžeri u BMW-u su iskoristili priliku da prekinu nagađanja o tome da li će kompanija uvesti i seriju 9 u svoj katalog, kao najluksuzniji model.
Koncept serije 7 u podseća na prošlogodišnji Pininfarinin kocept Gran Lusso V12 Coupe. Ipak, za rešenje iz BMW-a možemo reći da ima elegantniji zadnji deo, dok napred dominira ogromna maska hladnjaka pored koje jedva ostaje dovoljno prostora za farove.
Enterijer je potpuno nov i potpuno obložen kvalitetnom kožom, drvetom i ugljeničnim vlaknima. BMW je tradicionalno automobil podređen vozaču, ali kada vidite fotografije putničkog prostora, moraćete da razmislite da li biste pre vozili ili bili voženi.
Zamišljen da prevaziđe nivo luksuza na koji su navikli putnici prve klase na prekookeanskim letovima koncept serije 7 pozadi nudi prostor za dvoje, dva odvojena tableta, sklopivi stočić, i sedišta koja obuhvataju čitavo telo.
Vozač dobija jednostavno dizajniranu konzolu sa 3 displeja, sa uzdignutim centralnim delom na kojem se nalazi kontrolni centar novog iDrive sistema.

Nova generacija "head-up display-a" projektovaće podatke o vozilu direktno na onaj deo vetrobrana na kojem se nalazi vozačeva linija pogleda.
Laserski farovi će na kolovoz projektovati snop svetlosti koji je 10 puta jači od aktuelnih LED svetala dok će zadnja svetla biti izvedena u OLED tehnologiji.

Karim Habib, šef dizajna u BMW-u izjavio je da ovaj koncept, sa svim detaljima, preciznošću i inovativnim tehnologijama, predstavlja logičan korak napred u našem doživljaju luksuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: