Nissan: GT-R sledeće generacije imaće hibridni pogon

Nissan će uvesti hibridnu tehnologiju u svoj prestižni sportski model kako bi poboljšao performanse ovog automobila i smanjio štetne emisije, potvrdili su u toj kompaniji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

12:10

Default images

"Elektrifikacija automobila u budućnosti je neminovna, pa tako i sportskih modela kao što je GT-R koji bi mogao da bude značajno unapređen zahvaljujući hibridnoj tehnologiji", objašnjava Endi Palmer (Andy Palmer), šef razvoja, prodaje i marketinga u Nissanu.

"Kada je reč o performansama, električni segment pogonskog sistema popuniće praznine u krivoj obrtnog momenta motora, čime će se poboljšati njegove karakteristike, dok će istovremeno uticati na smanjenje štetnih emisija", kaže Palmer i dodaje da očekuje da ćemo već u sledećoj generaciji Nissana GT-R videti neki oblik hibridizacije motora.

On nije otkrio kada će se to desiti, ali prema pisanju britanskog magazina Autocar, nova generacija modela GT-R trebalo bi da se pojavi 2015. godine. U međuvremenu, Nissan će predstaviti unapređenu verziju aktuelnog modela kojeg pogoni 3.8 litarski V6 sa 550 ks, kao i najavljeni Nissan GT-R Nismo.

Saznajte više o Nissanu GT-R Nismo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: