Da li je ovo najbolji Hyundai do sada?

Svakom novom generacijom automobila južnokorejski proizvođač podiže nivo kvaliteta svojih modela. Najsvežiji primer je Hyundai i10 za 2014. koji je imao premijeru ovog septembra na sajmu automobila u Frankfurtu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2013.

09:05

Default images

Kada su se tek pojavili u Evropi, pred korejskim automobilima bio je težak zadatak da se nametnu kupcima. U početku ih je pratio imidž jeftinih i ne previše kvalitetnih i dopadljivih vozila.

Postepeno, ta slika se polako menjala. Korejci su najpre počeli da otvaraju fabrike automobila na evropskom kontinentu, a zatim i razvojne centre, sa namerom da modele za evropskog kupca konstruišu i proizvode u Evropi. Napredak je iz generacije u generaciju bio evidentan.

Nakon novih generacija modela i30 i Santa Fe, na red je došao i novi i10, koji je ostavio snažan utisak na novinara britanskog Auto Expressa. Pogledajte zašto ovaj magazin tvrdi da je novi i10 najbolji Hyundai do sada:



Osim potpuno novog dizajna, Auto Express ističe se da je nova generacija ovog malog gradskog automobila dobila više prostora u kabini i prtljažniku. Unutrašnjost je sada praktičnija, sa puno korisnih otvora i kaseta za smeštaj sitnica, a poboljšan je i kvalitet materijala.

Automobil je znatno tiši u vožnji, zahvaljujući boljoj izolaciji putničkog prostora. Novi i10, prema rečima novinara, dobro "pegla" neravnine na putu i u vožnji se ponaša poput znatno većeg automobila. Pohvale idu i na račun upravljačkog i kočionog sistema.

U zaključku, konstatuje se da je novi i10 verovatno najbolji Hyundai do sada, ali da je to samo početak ofanzive korejskog proizvođača koji planira da do kraja 2017. u Evropi predstavi 22 nova ili obnovljena modela.

Da li mislite da korejski automobili danas mogu ravnopravno da se nose sa konkurencijom na evropskom tržištu i koliko je kupcima još uvek bitno njihovo poreklo?

Pročitajte više o novom Hyundaiju i10.

Vozili smo Hyundai Santa Fe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: