Prve zvanične fotografije Honde Jazz za 2014.

Nakon skeniranih stranica iz japanske brošure, koje su izgledale vrlo neubedljivo, objavljene su i prve zvaničen fotografije nove generacije modela Jazz / Fit. Utisak o novom modelu značajno je popravljen.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.07.2013.

12:40

Default images

Na fotografijama je predstavljena verzija sa hibridnim pogonom. Na taj način japanski proizvođač započeo je sa otkrivanjem nove generacije svog malog gradskog automobila.

Spoljašnjost automobila izgleda znatno skladnije u odnosu na ono šro smo mogli da vidimo na skeniranim fotografijama. Potvrđeno je i da će prednji deo biti dizajniran po ugledu na neke od najnovijih modela Honde, kao što su Civic ili Insight.
Za sada je poznato da će hibridnu verziju pokretati 1.5 litarski benzinski motor u saradnji sa elektromotorom, koji će se napajati iz litijum-jonskih baterija. Snaga će se na točkove prenositi pomoću sedmobrzinskog automatskog menjača sa duplim kvačilom.

U Hondi kažu da će ovaj automobil prosečno trošiti 2,7 l/100 km, u kombinovanom režimu vožnje.

Osim kao hibrid, ovaj Jazz moći će da se vozi i samo na benzin, ali i da se kreće samo uz pomoć baterija i elektromotora.
Honda je za septembar 2013. najavila zvaničnu prezentaciju za japansko tržište, pa uskoro očekujemo više informacija o novoj Hondi Jazz.

Automobil bi trebalo da stigne u Evropu 2014. godine.

Vozili smo: Honda Civic 1.8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: