Mercedes G klase iz budućnosti

Mercedes će na predstojećem auto-salonu u Los Anđelesu predstaviti futuristički koncept terenskog vozila Ener-G-Force.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.11.2012.

15:08

Default images

Ener-G-Force koncept razvijen je za takmičenje Design Challenge 2012. koje se održava u okviru Sajma automobila u Los Anđelesu.

Po zamisli njegovih tvoraca, ovaj koncept predstavlja naslednika današnjeg Mercedesa G klase, za 2025. godinu.
Iako zbog širokih terenskih pneumatika više podseća na vozilo kojim će se kretati prvi astronauti na Marsu, u Mercedesu koncept Ener-G-Force opisuju kao zemaljsko patrolno vozilo iz bliske budućnosti, inspirisano G klasom.

Na njegovoj spoljašnjosti može se uočiti da su neki elementi, poput oblika haube, maske hladnjaka ili migavaca koji se nalaze na vrhovima blatobrana, preuzeti od aktuelne G klase, a zatim dizajnerski stilizovani.
Posveta G klasi iskazana je i kroz LED svetla prednjih farova koja svojim oblikom ispisuju latinično slovo "G".

Poput dizajna, futuristički je i pogon. Ener-G-Force pokreću elektromotori koji se nalaze u točkovima, a koji se energijom napajaju iz vodoničnih gorivih ćelija. U Mercedesu kažu da autonomija kretanja ovog koncepta sa jednim punjenjem goriva iznosi do 885 km.

Pogledajte galeriju fotografija Mercedesa Ener-G-Force.

Pročitajte o aktuelnom Mercedesu G klase.

Pogledajte video priču o istoriji G klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: