Kome je potreban produženi BMW 3?

Potreban je Kinezima, jer u Kini se automobili cene i po ponudi prostora na zadnjoj klupi. BMW će produženu verziju nove Serije 3 predstaviti na predstojećem sajmu automobila u Pekingu. Ovaj automobil proizvodiće se u Kini, a glavni konkurent na tom tržištu biće Audi A4L.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2012.

11:43

Default images

Kako bi zadovoljili potrebe kineskih kupaca koji žele da dobiju veliki premijum automobil za manje novca, u BMW-u su odlučili da im ponude novu Seriju 3 sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Automobil je razvijen u BMW-ovoj centrali u Nemačkoj, a proizvodiće se u novoj fabrici u Šenjangu (da ne bude zabune, nije Šangaj).

Platforma na kojoj će se sklapati biće iskorišćena i za budući BMW 3 GranTurismo.
Produžena “trojka” ima za 11 cm veće međuosovinski rastojanje od standardnog modela.

U BMW-u kažu da će zahvaljujući tome ovaj automobil biti najkomforniji u klasi, kada je reč o prostoru na zadnjim sedištima.
Kupcima će biti dostupni benzinci 335Li, 328Li, i 320Li, a sve verzije pokretaće TwinPower turbo agregati.

Pored produžene verzije, posetiocima sajma u Pekingu biće predstavljen i novi BMW 3 standardne dužine, kao i BMW ActiveHybrid 3.

Više fotografija produžene BMW "trojke" možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte više o novom BMW Serije 3 koji je od nedavno dostupan i na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: