Range Rover Evoque Convertible

Range Rover je na sajmu automobila u Ženevi prikazao publici koncept kabriolet verzije modela Evoque.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 25.02.2012.

16:40

Default images

Koncept koji je predstavljen u Ženevi zasnovan je na modelu Evoque sa 3 vrata i ima automatizovani mekani, pokretni krov.

U Range Roveru kažu da su modifikacije koje su morali na naprave pri dizajniranju ovog kabrioleta neznatno uticale na težinu i krutost konstrukcije.

Geri Mekgavern (Gerry McGovern), direktor dizajnerskog odeljenja Land Rovera, izjavio je da im je cilj bio da pri konstruisanju kabriolet verzije “pažljivim balansiranjem zadrže prepoznatljive i jedinstvene linije modela Range Rover Evoque, a da pri tome naprave privlačan i poželjan automobil sa otvorenim krovom”.

U odnosu na standardni Evoque, kabriolet je dobio 21-inčne aluminijumske točkove, dok je u unutrašnjosti zadržao kožna dvojbojna sedišta iz paketa opreme Prestige, ozvučenje Meridian i info-sistem sa 8-inčnim ekranom.
Iz britanskog proizvođača nisu spremni da potvrde da li i kada možemo očekivati serijsku verziju Evoque kabrioleta, jer pre odluke o proizvodnji žele da dobiju povratne informacije i reakcije javnosti i potencijalnih kupaca na ovaj koncept.

Prva prilika za tako nešto bio je sajam automobila u Ženevi, gde je Range Rover Evoque kabriolet imao svoju premijeru, nakon čega se očekuje pojavljivanje i na auto-salonu u Njujorku, u aprilu 2012. godine.

Ako u Range Roveru krenu u serijsku proizvodnju, to će se najranije desiti 2013, a trebalo bi da novi model preuzme pogonske agregate iz standarne verzije Evoque-a.

U ponudi bi u tom slučaju bio 2.0 litarski turbo-punjeni benzinac od 237 ks i dva 2.2 litarska turbodizel motora od 148 i 187 ks.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Više fotografija sa ženevskog sajma možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: