FIAT i Lancia - visoke NCAP ocene

FIAT Freemont i Lancia Thema osvojili su maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testovima bezbednosti, dok je sa četiri zvezdice ocenjena Lancia Voyager.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

15:17

Default images

Lancia Thema i FIAT Freemont osvojili su najvišu ocenu tog konzorcijuma koji već 14 godina proverava sigurnost vozila dostupnih na evropskom tržištu.

Lancia Voyager osvojila je četiri zvezdice, što je napredak u poređenju sa modelom iz 2007. godine, koji se tada proizvodio pod markom Chrysler.
FIAT Freemont NCAP 2011
Euro NCAP je 2009. godine usvojio nove parametre kojima se kontroliše nivo bezbednosti vozila te je osvajanje pet zvezdica sada teže.

Procena se obavlja u četiri osnovne oblasti: bezbednost odraslih, sigurnost dece, zaštita pešaka i pomoćni sigurnosni sistemi.
Lancia Voyager NCAP 2011
Iz grupe FIAT tvrde da ocene koje su njihovi automobili dobili na Euro NCAP testovima potvrđuju posvećenosti ovog proizvođača zaštiti učesnika u saobraćaju.

U ovoj kompaniji su precizirali da „konstantno usavršavaju vozila naprednim elektronskim uređajima i sistemima najnovije tehnologije. Neki od njih su dostupni kao standardna oprema, a sve u cilju smanjenja rizika i povećanja bezbednost u slučaju sudara“.

Lancia sa Chrysler značkom

Lancia Ypsilon 2012

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: