Nissan: Novi model svakih 6 nedelja

Japanski automobilski koncern Nissan je u objavljenoj razvojnoj strategiji za period do kraja 2016. finansijske godine, nazvane Nissan Power 88 najavio lansiranje novog modela u proseku svakih šest nedelja tokom svih šest godina.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2011.

08:31

Default images

Asortiman brenda u celom svetu će se sastojati od 66 modela, koji će se pojaviti na 92 odsto svih tržišta i postojećih segmenata, prenosi internet portal Motor.ru.

Kompanija Nissan namerava da unapređuje ekološki čiste automobile ali i da proširi svoje prisustvo u segmentu dostupnih putničkih i lakih komercijalnih vozila, razvijenih specijalno za tržišta u usponu.

Japanski proizvođač računa da u narednih šest godina lansira više od 90 novih tehnologija, odnosno oko 15 svake godine. Poslovnim planom, sem toga, predviđeno je da alijansa Renault-Nissan prodaje 1,5 miliona električnih automobila godišnje.

Razvojna strategija predviđa povećanje investicija u brend Nissan, rast dilerske mreže sa 6.000 na 7.500 auto-salona, izgradnju fabrike u Brazilu kapaciteta 200.000 automobila godišnje, proširenje modela Infiniti na deset, kao i povećanje udela tog brenda na deset procenata globalnog tržišta luksuznih automobila.

Do 2016. godine Nissan namerava da postane vodeći proizvođač lakih komercijalnih vozila u svetu.

Nissan, sem toga, računa da poveća svoje prisustvo u Kini, Rusiji i Indiji, i do kraja 2016. godine obezbedi osam odsto udela na svetskom tržištu, kao i da poveća operativnu dobit takođe za osam procenata.

Alijansa Renault-Nissan procenjuje da će 2016. finansijske godine svetsko tržište automobila preskočiti granicu od 90 miliona kola.

Nissan u reklami isprozivao Ford

Vozili smo Nissan Micru 1.2 Acenta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: