Automobili

Petak, 24.09.2010.

16:33

Tesla roadster u Beogradu

Tesla roadster električni automobil 25. septembra stiže u Beograd, najavila je Elektrodistribucija Beograd.

Izvor: B92

Default images

Ispred Skupštine grada 25. septembra u 16 časova Tesla će napuniniti specijalne baterije na uređajima koje je EDB dobla od organizatora turneje - nemačke energetske kompanije RWE i odatle će nastaviti put ka Nišu. Punjač za struju privremeno je postavljen.

Tesla roadster ima performanse sportskih automobila, a ne emituje štetne gasove. Ne koristi benzin, puni se na specijalnim električnim uređajima, ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za četiri sekunde i može da pređe oko 350 km sa jednim punjenjem. Maksimalna brzina ograničena je na 220 km/h, kako bi se sačuvale baterije.

Beograd je jedna od stanica na putu automobila koji nosi ime srpskog naučnika Nikole Tesle od Esena, sedišta energetske kompanije RWE, do Istanbula. Turneja traje od 17. do 28. septembra. Za 13 dana ovaj automobil će preći više od 4000 kilometara.

Povodom dolaska Tesle, u Ljubljani je 23. septembra otvorena prva stalna "pumpa" za automobile na električni pogon.

Punjenje na ljubljanskoj pumpi će za sada biti besplatno, a to bi trebalo da bude prva u sistemu šest električnih pumpi u glavnom gradu Slovenije.

Chevrolet Volt: Primene baterije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

14 h

Podeli: