Automobili

Sreda, 28.07.2010.

16:27

Porsche Panamera hybrid

Porsche je najavio da će 2011. godine predstaviti hibridnu verziju Panamere, piše britanski Autocar.

Izvor: B92

Default images

Panamera hybrid koristiće istu benzinsko-električnu kombinaciju pogona kakvu ima novi Cayenne hybrid. U prevodu, imaće V6 3-litarski benzinac s kompresorom od 329 KS i dodatni električni motor sa 46 KS.

Taj hibridni sistem omogućava vožnju s jednim od dva pogona ili oba zajedno. Snaga će se prenositi pomoću automatskog menjača sa osam brzina.

Panamera hybrid nakon lansiranja postaće drugi Porscheov model s hibridnim pogonom. Podsetimo, nedavno je predstavljen Cayenne u kom već "kuca takvo srce".

Porsche planira da u proizvodnju pusti i svoj 918 Spyder hybrid supersportski koncept, a i hibridna 911-ica bi uskoro mogla da ugleda svetlost dana.

Takođe, najavljen je i razvoj tri potpuno električna Boxstera koji će s probnim vožnjama početi već 2011. godine.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o modelu Cargraphic Porsche Panamera Turbo

Pročitajte više o modelu TopCar Porsche Panamera Stingray

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: