Automobili

Ponedeljak, 13.10.2008.

10:55

Seat Exeo premijerno u Parizu

Španski konstruktor predstavio je na mondijalu novi model napravljen na bazi Audija A4 koji, ako ne obratite pažnju na znak, više liči na nemački nego na španski auto.

Izvor: B92

Default images

Volkswagenova porodica je u ovoj kategoriji već predstavila redizajniranu Škodu Oktaviju, dok je Seatov Exeo nova limuzina u programu koji se razlikuje od dosadašnjih jednoprostornih varijanti Altee, Toleda ili Alhambre, koje su takođe prisutne na sajmu sa manjim ulepšavanjem.

Exeo u zadnjem delu podseća na stari model Toleda , što mu daje atribute pripadanja Setovoj porodici.

Ipak, ovaj porodični auto dugačak 4, 60 m biće konkurentan u svojoj klasi nemačkim, francuskim pa i japanskim automobilima.
Najzanimljivija tehnološka inovacija na ovom Seatu nalazi se na na krovu.

Tu su ugrađene solarne ćelije koje prikupljaju energiju potrebnu za funkcionisanje ventilacionog sistema i klima uređaja. Na taj način Exeo će trošiti manje goriva, odnosno manje zagađivati čovekovu sredinu.

Exeo je dinamičan auto i koristiće VAGove dizel i benzinske motore koji se koriste u svim modelima grupacije - tri TDI motora od 120 do 170 KS, dok će iberijski benzinci biti u rasponu snage od 102 do 200 KS.
Ugrađeni su Xenon farovi koji prate okretanje upravljača kroz krivine dok se vozilo kreće brzinama iznad 12 km/h.

U vozila je ugrađen novi sistem navigacije sa multimedijskim sistemom (MP3, MPEG4, IPOD, USB, Bluetooth).

Prodaja je najavljena za 2009. godinu.

Piše: Frederik Milenković

Saznajte više o Salonu automobila u Parizu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: