Teslom 105 km/h u vatrogasce – kriva mu tehnologija

Poslednjih dana u Kaliforniji su u centru pažnje incidenti koje su prouzrokovali vozači Teslinih automobila, prvo pijani vozač, a onda i neoprezni.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

20:15

Teslom 105 km/h u vatrogasce – kriva mu tehnologija
Foto: Getty images

Vozilo Tesla Model S zakucalo se brzinom od 105 km/h u zadnji deo parkiranog vatrogasnog kamiona na autoputu u Kalver Sitiju, u okrugu Los Anđeles.

Vozač, ipak, tvrdi da nije kriv on, već "poslednja reč" tehnologije u automobilu kojim je upravljao autopilot.

Prema navodima kompanije Tesla Model S "sposobnosti autopilota su kreirane da vašu vožnju autoputem učine ne samo sigurnijom, već i opuštenijom", uz dodatak da ovaj sistem koristi "samo uz puno pažnju vozača".

Jedan drugi vlasnik Teslinog automobila je uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a on se branio tako što je tvrdio da nije vozio on, već takođe autopilot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: