Automobili

Sreda, 24.09.2014.

13:12

Volkswagen predstavio Golf za sve terene

Poput Volkswagena Passat, i Golf je dobio Alltrack model sa povišenim odstojanjem od tla, koji je zasnovan na karavan verziji ovog automobila .

Izvor: B92

Default images

Osim što ima za 20 mm veći klirens od običnog Golfa, Alltrack zahvaljujući zaštitnim plastičnim dodacima na donjim delovima karoserije, novim krovnim šinama i redizajniranim branicima izgleda privlačnije od klasične karavan verzije.
Kako bi se uspešno kretao i van asfaltiranih puteva, Golf Alltrack standardno je opremljen 4Motion pogonom na sva četiri točka.

Ovaj model razlikuje se od ostalih Golf varijanti i po posebno dizajniranim 17 inčnim alu felnama i metalik sivim spoljnim retrovizorima.
Volkswagen objašnjava da Golf Alltrack u vožnji po standardnim putnim podlogama ima pogon samo na prednje točkove.

Kada siđe sa asfalta, snaga se raspoređuje po potrebi i gotovo u potpunosti može se prebaciti na zadnju osovinu.
Ako se u vožnji izabere Offroad mod, aktivira se funkcija automatskog usporavanja vozila i kontrole brzine eprilikom spuštanja automobila niz strm teren.

Pored toga što je osposobljen za terensku vožnju, Golf Alltrack u stanju je da povuče i prikolicu težine do 2 tone.
U ponudi će biti jedan benzinac i tri dizelaša. Benzinsku verziju pogoniće 1.8 litarski TSI sa 180 ks, koji je nov motor u gami Golfa.

Kada je reč o dizel motorima, kupci će moći da biraju između 1.6 litarske TDI jedinice sa 110 ks i dve 2.0 TDI varijante, sa 150 ks i 184 ks.

Benzinac i najsnažniji dizel motor biće standardno upareni sa šestobrzinskim DSG menjačem sa duplim kvačilom, dok će se u osnovnim verzijama preostala dva dizelaša snaga prenositi na točkove pomoću šestostepenog manuelnog menjača.
VW Golf Alltrack imaće premijeru na predstojećem auto-salonu u Parizu, a očekuje se da će početna cena biti nešto manja od 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: