Automobili

Petak, 06.04.2012.

13:11

Novi Lexus ES 350 i 300h

Najnovija generacija modela ES 350 i njena hibridna verzija 300h imale su premijeru na sajmu automobila u Njujorku 2012.

Izvor: B92

Default images

Nova verzija Lexusove limuzine srednje veličine dizajnirana je u skladu sa poslednjim stilskim trendovima ovog proizvođača, sa karakterističnom maskom hladnjaka koja je proširena i na donji deo prednjeg branika.

Lexus ES sada ima elegantan, ali i sportski izgled poput kupe-limuzina nekih nemačkih proizvođača.
Međuosovinsko rastojanje veće je za 4,5 cm, a u Lexusu kažu da su uspeli da povećaju koristan prostor za kolena putnika za 7,1 cm, a za stopala za 10,4 cm.

Unutrašnjost je poptuno redizajnirana, sa instrument tablom koja podseća na onu iz modela GS, a novi ES ima i poslednju generaciju Lexusovog multufunkcijskog info-sistema sa sedmoinčnim ekranom.
Lexus ES 350 baziran je na platformi nove Toyote Camry, a pokreće ga 3.5 litarski benzinski V6 motor.

Iz japanskog proizvođača nisu saopštili druge specifikacije ovog agregata, a poznato je da će se snaga prenositi na prednje točkove preko šestostepenog automatskog menjača.
Po prvi put model ES biće dostupan i u verziji ES 300h, sa hibridnim pogonom.

Hibridni sistem sastoji se od 2.5 litarskog četvorocilindričnog benzinca i elektromotora, a vozaču su dostupna četiri moda vožnje: Normal, Sport, Eco i EV.

U Lexusu ne kriju da imaju velike ambicije, kada je reč o novoj generaciji modela ES, i očekuju da će on na tržištu konkurisati sličnim premijum automobilima, poput Mercedesa E klase.

Više fotografija novog Lexusa ES možete pogledati u Galeriji.

Pročitajte o novom hibridnom konceptu Lexus LF-LC.

Pogledajte kako izgleda Lexusov sistem upravljanja na četriri točka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: