Kako u Kini kažnjavaju one koji zaslepljuju farovima?

Koliko puta ste se tokom noćne vožnje iznervirali zbog vozača koji ne isključuju duga svetla dok vam dolaze u susret? U takvim trenucima jedino vam preostaje da im signalizirate "blicanjem". Međutim, ni to ne daje uvek željeni rezultat ili vozač iz suprotnog smera reaguje sa zakašnjenjem.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

11:35

Default images

Policija u kineskom gradu Šenžen najavila je na svom nalogu na društvenoj mreži Weibo drastične kazne za one koji zaslepljuju druge vozače dugim svetlima.

Po principu "oko za oko...", vozači koji budu uhvaćeni u ovom prekršaju biće prinuđeni da sede ispred policijskog vozila i pet minuta gledaju direktno u njegova duga svetla. Pored toga, prekršioci će morati da plate i novčanu kaznu u visini od 300 juana (36 evra).

Mada je na sajtu postavljena fotografija na kojoj se vidi kako se kazna sprovodi u praksi, nismo sigurno da li ova mera predstavlja samo pretnju policije ili će se zaista primenjivati, s obzirom na posledice po zdravlje koje može izazvati.

Wall Street Journal, koji je objavio ovu vest na svom blogu Chinarealtime, prenosi da se komentari posetilaca sajta kreću od neverice i tvrdnji da kazna nema zakonsku osnovu, do otvorenog podržavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: