Odložen Ford Focus RS

Najjača verzija Fordovog porodičnog hečbeka neće biti predstavljena tokom 2015. godine, kako je ranije najvaljeno, potvrdili su menadžeri kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 06.04.2014.

14:21

Default images

Loša vest za ljubitelje sportskih automobila stiže direktno od provog Fordovog čoveka za Evropu, Stepehena Odella. On je u intervjuu za magazin "Autocar" izjavio da sada nema šta da se kaže o predstavljanju novog Focusa RS.

Pre nego što se ta odluka donese, kompanija želi da sačeka i da vidi kako će se na evropskom tržištu pokazati njihov drugi atraktivni model, Mustang.

Ovaj Fordov model legendarnog imena na evropsko tržište stiže početkom 2015. godine.
Motor koji treba da se nađe pod haubom nove generacije Focusa RS trebalo bi da bude prenet upravo iz Mustanga. Reč je o Eco-Boost četvorocilindrašu zapremine 2.3 litre koji u Mustangu razvija 350 ks i 406 Nm. U Focusu ovaj motor će, prama najavama, razvijati malo manje snage - oko 330 ks.

Podsećamo na ranije izveštaje u kojima se navodi da će nova generacija Focusa RS biti dostupna samo u hečbek verziji sa 5 vrata i da će sva snaga motora biti upućena na prednji par točkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: