Ovako će Ford obeležiti pola veka Mustanga

Američka automobilska ikona, Ford Mustang, slavi 50-ti rođendan. Ovaj značajan datum za Ford, ali i za mnogobrojne ljubitelje Mustanga, biće obeležen na poseban način.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

09:37

Default images

Naime, kompanija planira da tokom dva dana, 16. i 17. aprila, izloži jedan primerak najnovijeg Mustanga kabrio na vidikovcu čuvenog njujorškog nebodera Empajer stejt bildinga, koji se nalazi na osamdeset šestom spratu ove građevine.

S obzirom da automobil nije moguće podići na vrh zgrade uz pomoć helikoptera ili krana, organizatori su predvideli da se Mustang transportuje liftom. Međutim, čak ni tako impozantna građevina kakva je Empajer stejt bilding nema dovoljno veliki lift u koji bi mogao da stane automobil.

Zbog toga će vozilo najpre biti isečeno u nekoliko segmenata, zatim transportovano liftom na vrh, i tamo ponovo sastavljeno. Za čitavu operaciju, tehničari će na raspolaganju imati svega šest sati, zbog čega je bitna dobra priprema.

"Poput svih dobrih majstora, naš tim će morati dvaput da meri i jednom da seče", našalio se glavni inženjer Mustanga, Dave Pericak. "Oni su već obišli objekat i liftove, izvršili sva potrebna merenja i spremni su da izvrše zadatak."

Ako vam ova priča zvuči poznato, to je zbog toga što je Ford sličnu akciju izveo pre gotovo pola veka, kada je promovisan originalni Mustang kabriolet. Tada je isti postupak sečenja i sastavljanja izveden na prototipu ovog automobila, o čemu svedoči i fotografija iz tog vremena na kojoj se vidi parkirano vozilo na vrhu zgrade.

Pročitajte o najnovijoj generaciji modela Ford Mustang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: