Putin menja S klasu za ZiL

Ruski predsednik Vladimir Putin želeo bi da se umesto u Mercedesu S klase ubuduće vozi u limuzini domaćeg proizvođača motornih vozila, kompanije ZiL.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.11.2012.

09:38

Default images

Međutim, u startu se pojavio problem. Naime, ovaj proizvođač već gotovo osam godina ne pravi putničke automobile, s obzirom da je njegova delatnost orijentisana na proizvodnju kamiona i vozila za potrebe vojske.
Nekadašnji model i vizija iz buduænosti
Iako je ZiL u prošlosti izrađivao automobile u kojima su se vozili sovjetski lideri, poteškoću predstavlja i činjenica da ova kompanija ne poseduje potrebnu tehnologiju za proizvodnju modernih blindiranih limuzina.

Jedini pimerak koji je napravljen u skorije vreme jeste prototip iz 2006. koji je imao problem sa zatvaranjem vrata, dok su mu se tokom prvih testova pokvarili brisači vetrobranskog stakla.
Ovaj automobil bio je opremljen 7.7 litarskim benzinskim motorom koji je povezan sa šestobrzinskim automatskim menjačem. Razvijao je 405 ks a trošio fantastičnih 65 l/100 km.

Nepotrebno je naglašavati da to nije automobil kakav je potreban Putinu, s obzirom da on neće želeti da svaki čas svraća na benzinsku pumpu i da trpi da mu se vrata ne zatvaraju kako treba.

Pročitajte o konceptu blindirane limuzine predviđene za bivšeg predsednika Medvedeva.

Pogledajte kakve je probleme imao Putin tokom testiranja nove Lade Grante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: