Zapaljivi Fisker Karma

Nisu samo Ferrarijevi i Lamborghinijevi automobili skloni samozapaljivanju. U Kaliforniji je snimljen primerak Fiskerovog hibridnog modela u plamenu, dok vatrogasci pokušavaju da ugase vatru.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2012.

10:55

Default images

Par meseci nakon što je Fisker Karma označen kao uzrok požara koji se dogodio u jednoj garaži u Teksasu, sličan slučaj zabeležen je i u kalifornijskom Vudsajdu.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik Karme parkirao je svoje vozilo ispred prodavnice. Kada je završio kupovinu i krenuo prema automobilu primetio je da iz vozila izlazi dim.

Vlasnik je zatim pozvao vatrogasce, koji su stigli nakon što je vatra već zahvatila čitav prednji levi deo automobila, i ugasili požar. U incidentu nije bilo povređenih.

Pogledajte video snimak požara:



Iako detalji o uzroku požara još uvek nisu poznati, iz Fiskera su saopštili da je toj kompaniji primarna sigurnost klijenata i da su u kontaktu sa vlasnikom izgorelog automobila.

S obzirom da je početkom 2012. godine Fisker objavio vanredni poziv na servis 239 primeraka modela Karma zbog problema sa baterijama i mogućeg kratkog spoja koji bi doveo do požara, kalifornijska auto-kompanija ističe da se vatra pojavila na delu automobila koji je daleko od baterija i elektromotora.

Zbog toga su u Fiskeru uvereni da požar nisu izazvale baterije i dodaju da ni na jednom od preko 1.000 isporučenih Karmi do sada nije došlo do požara zbog neispravnih baterija.

“Ispitujemo uzroke požara i u tu svrhu angažovali smo nezavisne istražitelje kako bismo otkrili zašto se automobil zapalio”, objašnjavaju u Fiskeru i dodaju da će konačno saopštenje biti objavljeno kada se utvrde tačne okolnosti koje su dovele do požara.

Pročitajte o opozivu Fiskera Karma.

Pročitajte o Fiskeru Atlantic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: