Giulietta najsigurnija u klasi

Nova Giulietta najsigurniji je automobil u klasi – hvale se u Alfi nakon rezultata crash testova koje je sprovela nezavisna evropska agencija za sigurnost Euro NCAP.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2010.

10:24

Default images

Giulietta je zaslužila 87 od 100 bodova za ukupnu sigurnost, osvojivši 97 odsto bodova za zaštitu odraslih, 85 odsto za zaštitu najmlađih i 63 odsto za zaštitu prolaznika.

Titulu najsigurnijeg, Giulietta može najvećim delom da zahvali bodovima osvojenim za sigurnosnu opremu koja dolazi u serijskoj opremi već od osnovnog modela. Priznanje za Alfu tim je veće kad se u obzir uzme da je 2009. godine Euro NCAP postrožio sigurnosne kriterijume.

86 odsto bodova italijanski proizvođač dobio je zbog serijske ugradnje ABS-a i ESP-a, kao i šest vazdušnih jastuka, od kojih se dva – vozački i suvozački pune u dve faze, ali i Q2 elektronskog diferencijala s ograničenim proklizavanjem i drugom generacijom sistema SAHR koji umanjuje mogućnost nastanka trzajne povrede vrata.

Izvor - T-Portal

Enterijer:2010 Alfa Romeo Giulietta

Saznajte više o modelu Alfa Romeo Pandion

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: