Automobili

Petak, 19.02.2010.

10:27

Alfa Romeo Pandion

U čast 100 godina postojanja Alfa Romea, na Salonu automobila u Ženevi premijerno će biti predstavljen koncept Pandion, čiji dizajn potpisuje italijanska dizajnerska kuća - Bertone.

Izvor: B92

Default images

Italijanska marka uskoro slavi stogodišnjicu postojanja, povodom koje je pripremljen atraktivni koncept sportskog automobila, nazvan po predatorskoj ptici iz grčke mitologije – Pandion.

Temelji se na modelu 8C Competizione, od kojeg je pozajmljen V8 motor, a spoljašnji izgled potpisuje slavna dizajnerska kuća Bertone.
Iako stakleni krov i bočne stranice podižu ukupni utisak, u celoj priči istrenirano će oko lako uočiti određene sličnosti s BMW-ovim prošlogodišnjim konceptom Vision EfficientDynamics.

Poznato je da Pandion teži oko 1000 kg, zahvaljujući obilatoj upotrebi karbonskih vlakana, dugačak je 4,82 m i visok 1,28 m, a nudi mesta za 2+2 putnika.
Više detalja biće poznato nakon zvanične premijere početkom marta u Ženevi, gde će i dizajnerski studio Pininfarina predstaviti svoj koncept spidera, u čast velikog jubileja slavne italijanske marke.

Izvor - AutoKlub.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: