Civil u poteri: Nisam policajac, ali mogu da pomognem

Svedok saobraćajnog udesa u kome je vozač mercedesa udario u nekoliko vozila, a zatim pobegao s mesta nesreće svojim automobilom, kilometrima je pratio osumnjičenog na svom motociklu i telefonom navodio policajce kako bi im pomogao da ga uhvate.

Izvor:
Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Čovek koji sebe naziva Dick Danger nije običan motociklista. Po potrebi, spreman je da se stavi u službu zakona i da rizikuje svoj život, a bogami i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, ne bi li pomogao da se pravda zadovolji.

Pošto je prisustvovao sudaru u Kaliforniji, u kome je vozač mercedesa nakon haotične vožnje oštetio nekoliko vozila i pobegao s mesta udesa, Dik se bez razmišljanja dao u poteru za beguncem. Tokom jurnjave motociklom, uspostavio je telefonsku vezu sa policijom, sve vreme ih obaveštavajući o tome kojim putevima se kreće osumnjičeni.

Nakon prave filmske potere, tokom koje je više puta bezuspešno pokušavao da se otrese pratnje, begunac se najzad “predao” i zaustavio, a motociklista je ostao uz njega sve do dolaska policije koja ga je privela.

Čitavu poteru "Dick Danger" je snimio GoPro kamerom:

Na početku videa, motociklista je objasnio da je svestan opasnosti u koju je sebe doveo jureći za beguncem i posavetovao druge da to nikako ne rade. Tvrdio je i da je na taj način želeo da spreči vozača Mercedesa da ugrozi još nečiji život.

Međutim, činjenica je da je tokom vožnje i sam napravio više prekršaja, uključujući i prolaske na crveno, čime je doveo u opasnost ne samo sebe već i druge učesnike u saobraćaju.

Prati B92 na Viberu

Razno

strana 1 od 263 idi na stranu